Στον Πειραιά η “Σαλαμίς” με τους Έλληνες από τη Λιβύη
Κοινωνία

Στον Πειραιά η “Σαλαμίς” με τους Έλληνες από τη Λιβύη

Κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.

Τους ξένους υπηκόους υποδέχθηκαν αξιωματούχοι των πρεσβειών των χωρών τους στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ αυτών ήταν ο Κινέζος πρέσβης, ο οποίος ευχαρίστησε το πλήρωμα της φρεγάτας για την υποστήριξη της Ελλάδας στις κινεζικές προσπάθειες για αποχώρηση πολιτών της από τη Λιβύη. Ευχαριστίες εξέφρασαν και οι άλλοι αξιωματούχοι των ξένων πρεσβειών.

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη φιλοξενία των αλλοδαπών υπηκόων και για την αποχώρησή τους από την Ελλάδα.

Η φρεγάτα επέστρεψε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet