Στους αλλοδαπούς πελάτες αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου
Κοινωνία

Στους αλλοδαπούς πελάτες αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου

Στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο δικηγόρος, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης, στο δικηγορικό γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, φέρεται ότι είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες είχαν σχέση με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό.

Όπως ανέφερε ο συνεργάτης του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του ανέφερε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. Το ραντεβού του θανάτου κλείστηκε με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όμως ούτε ο συνεργάτης του, ούτε ο ίδιος φέρεται να γνώριζαν τους δύο άνδρες που πέρασαν το κατώφλι  του δικηγορικού γραφείου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων. Οι πελάτες, σύμφωνα με τον συνεργάτη του, ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Όταν κάθισαν, ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, κι έτσι ο ίδιος πήγε στο διπλανό γραφείο. Μετά από λίγη ώρα υπήρξε κάποια προστριβή μεταξύ τους και ένας από τους δύο έβγαλε το όπλο, το έστρεψε στον γνωστό δικηγόρο και πάτησε τη σκανδάλη μια φορά. Η σφαίρα βρήκε τον 52χρονο στο στήθος και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Οι δράστες διέφυγαν μάλλον με μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ο συνεργάτης του ποινικολόγου βρήκε τον δικηγόρο νεκρό πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, ήταν γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδερφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου. Στον τόπο του εγκλήματος έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε χειριστεί στο παρελθόν αρκετές σημαντικές υποθέσεις. Το όνομά του είχε ακουστεί πρόσφατα καθώς ήταν ο πληρεξούσιος δικηγόρος των Κουρτάκη και Τζένου, στην υπόθεση με τον 23χρονο γιο του υπουργού Άμυνας. Επίσης, ήταν εκ των συνηγόρων και του Θωμά Λιακουνάκου στην υπόθεση των εξοπλιστικών και στην υπόθεση της Energa.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet