Στους 19 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική
Κοινωνία

Στους 19 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Ακόμα τρία θύματα προστέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017 στη «μαύρη λίστα» με τους νεκρούς από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους 19.

Οι σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον κόλπο της Ελευσίνας και το πρωί του Σαββάτου ένας ακόμη άνδρας βρέθηκε νεκρός σε αποθήκη στη Μάνδρα.

Σε έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που αγνοούντο από περιοχές της Δυτικής Αττικής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ανήκουν οι δύο σοροί ανδρών που εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας.

Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

Οι δύο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο για νεκροψία νεκροτομή αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους.

Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά ακόμη τρεις αγνοούμενους.

Σχεδόν 1.000 σπίτια χωρίς νερό και ρεύμα

Σχεδόν 1.000 σπίτια παραμένουν για 4η μέρα χωρίς νερό και ρεύμα στη Μάνδρα, προκαλώντας την οργή των κατοίκων, που αβοήθητοι προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι τους έχει απομείνει. Εν τω μεταξύ η βροχή συνεχίζει να πέφτει, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για όλους όσοι αναγκάζονται να ζήσουν και να επιβιώσουν στις συνθήκες αυτές.

Αποκαταστάθηκε η βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας

Από την πρωινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα γραφεία της Π.Ε. Δυτικής Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου κατά την ενημέρωση που παρείχε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τη συνεχιζόμενη τραγωδία και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η τάξη.

Επισημαίνει ότι η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει τη λειτουργία όλων των σχολείων. Εξαιρεί μόνο τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι, καθώς όπως λέει υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών». Επίσης, συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς η ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στην περιοχή Αγ. Σωτήρα όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η μέριμνα για την καθαριότητα των δρόμων και των οικοσκευών, όπως και για τη σίτιση των πληγέντων μέσω της Περιφέρειας και των δήμων.

Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, επισημαίνει ότι κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατάστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας και στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση.

Επίσης, έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

Επισημαίνει δε, την ευκαιρία που προσφέρει η προσωρινή πρωινή καλοκαιρία για «αποτελεσματικότερη δράση, όλων όσων επιχειρούν», καθώς όπως σημειώνει η αστάθεια του καιρού απαιτεί συνεχή ενημέρωση -ανά 45λεπτο- και εγρήγορση.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από την Κυριακή.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, ενώ σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Βόρειο Ιόνιο και όλα τα ηπειρωτικά μέχρι τη νύχτα. Αυτό δεν θα συμβεί όμως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από νωρίς το πρωί έχει εκδηλωθεί καταιγίδα στην Αττική, ενώ βρέχει και στις περιοχές που σάρωσαν οι φονικές πλημμύρες, στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου εξασθενούν τα φαινόμενα. Η Κυριακή αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα της κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες, καθώς τα έντονα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet