Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Τις πληγές τους μετρούν σε Μάνδρα – Νέα Πέραμο – Μέγαρα
Κοινωνία

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Τις πληγές τους μετρούν σε Μάνδρα – Νέα Πέραμο – Μέγαρα

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας από την επέλαση της κακοκαιρίας «Νεφέλη» που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την ελλληνική επικράτεια. Οι κάτοικοι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα ξύπνησαν σαν από επαναλαμβανόμενο εφιάλτη και προσπαθούν να μετρήσουν τις πληγές τους από τη νεροποντή με τις εικόνες της τραγωδίας με τους 24 νεκρούς του περασμένου Νοεμβρίου να ξαναέρχονται στη μνήμη τους εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τη Δυτική Αττική τις τελευταίες ώρες. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα ζήτησαν έντρομοι βοήθεια από την πυροσβεστική. Σε χείμαρρους μετατράπηκαν ξανά οι δρόμοι και οι κλήσεις στην πυροσβεστική για βοήθεια ανήλθαν σε πολλές δεκάδες για τον απεγκλωβισμό από σπίτια και την απάντληση υδάτων.

Στη Χαλκιδική δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, στον Βόλο η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει αρκετούς πολίτες από τα οχήματά τους, ενώ στην Κατερίνη όπως και σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι ακόμα και στις κεντρικές οδούς.

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Χαλκιδική και η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξαγότανμε δυσκολία.

Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή και στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Υπολογίζεται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δύο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης των δυο ατόμων.

Ο Δήμος Αγιάς στη Λάρισα είναι ακόμα ένα δήμος που ταλαιπωρήθηκε πολύ από την κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, όταν κεραυνοί χτύπησαν τη ζεύξη με την Κεφαλλονιά. Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί και στο οδικό δίκτυο του νησιού, από κατολισθήσεις και φερτά υλικά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet