Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ: Ο πρωθυπουργός του δώρισε μια ελληνική σημαία
Κοινωνία

Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ: Ο πρωθυπουργός του δώρισε μια ελληνική σημαία

Η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού Αμίρ και της οικογένειάς του, έπειτα από το περιστατικό της παρέλασης, όπου αντί της ελληνικής σημαίας του δόθηκε να κρατά το… ταμπελάκι του σχολείου του έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος -με εξαίρεση της Χρυσής Αυγής- καταδίκασε τη θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι ενός 11χρονου παιδιού, ενώ το σπίτι του επισκέφθηκε και ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία, με τον ίδιο τον Αμίρ και την οικογένειά τους, στους οποίους δήλωσε τη συμπαράστασή του.

Αλέξης Τσίπρας, υποδέχθηκε τον μικρό που έχει βρεθεί στο επίκεντρο, στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο 11χρονος, συνοδευόταν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τη μητέρα του. Υποδεχόμενος τον Αμίρ και τη μητέρα του, νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας χάρισε και μία ελληνική σημαία στον Αμίρ, ενώ λίγο αργότερα στον λογαριασμό του στο twitterέγραψε: «Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».

Αμίρ: Φοβήθηκα πολύ

Τον φόβο που έζησε κατά την επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Παρασκευής, περιγράφει ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν.

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο o Αμίρ. «Ήταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας», πρόσθεσε ο 11χρονος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet