Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη Χαλκιδική: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας – Μείναμε στον δρόμο»
Κοινωνία

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη Χαλκιδική: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας – Μείναμε στον δρόμο»

Τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν κατά το χτύπημα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, περιγράφουν κάτοικοι της Σωζόπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μία γυναίκα παλεύει για τη ζωή της στο νοσοκομείο Παπανικολάου, καθώς ο αέρας τη σήκωσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της και την πέταξε πάνω σε έναν κάδο απορριμάτων. Τα φαινόμενα ήταν τόσο έντονα, που ξεριζώθηκαν τοίχοι, παράθυρα αλλά και ολόκληρες σκεπές από τα σπίτια στη Σωζόπολη. 

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μιλά και μία κάτοικος της περιοχής, η οποία περιγράφει το μέγεθος της καταστροφής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα σε 10 λεπτά ξηλώθηκε το βιός μας». Η κυρία Ευαγγελία Καλούδη περιγράφει ότι εν μέσω βροχής και δυνατού αέρα άκουγε το σπίτι να γκρεμίζεται, έτριζαν τα δοκάρια, έπεφταν τα ξύλα ενώ η σκεπή από το σπίτι της έχει ξηλωθεί. «Έτρεμα ολόκληρη από τη σύγχυση και το σοκ» λέει η κυρία Ευαγγελία. «Καταστραφήκαμε, 35 ετών σπίτι, το χτίσαμε πετραδάκι – πετραδάκι και καταστράφηκε σε δέκα λεπτά».

«Ήταν όαση και πια είναι εφιάλτης. Γκρεμίστηκαν όλα» λέει απογοητευμένη και ζητά επανειλημμένα βοήθεια γιατί όπως λέει «έχουν μείνει στον δρόμο και θα χρειαστεί να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη να μείνουν».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet