Συλλήψεις και ξύλο στα Προπύλαια
zougla.gr
Κοινωνία

Συλλήψεις και ξύλο στα Προπύλαια

Σε «πεδίο μάχης» έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, με τουλάχιστον 30 προσαγωγές στα Προπύλαια και τους γύρω δρόμους, αλλά και εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κατά του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια και δυνάμεων των ΜΑΤ. 

Κατά τη διάλυση της πορείας για το νομοσχέδιο αρκετοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε χτυπήματα με τα γκλοπ, ενώ πλέον η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική και τα επεισόδια έφτασαν με κυνηγητό από το Σύνταγμα στα Προπύλαια και μέχρι την Ομόνοια και την Πατησίων. Η κατάσταση ηρέμησε περίπου στις 16:30 και τα επεισόδια έληξαν.

Νωρίτερα, χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις διαδηλώσεις με αίτημα να μην ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.  

Ένταση προκλήθηκε κάποια στιγμή και μεταξύ των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τα επεισόδια και των αστυνομικών.

Στο πλαίσιο των επεισοδίων σημειώθηκαν δεκάδες προσαγωγές-συλλήψεις.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση και έξω από τη Βουλή, καθώς διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες κάνουν χρήση χημικών. Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να σπάσουν την αλυσίδα που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Προηγουμένως, περισσότεροι από 5.000 εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο και διαμαρτυρόμενοι για το «αντιεκπαιδευτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ. Λόγω της συγκέντρωσης, οι δρόμοι του κέντρου της πρωτεύουσας έχουν κλείσει. 

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet