Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Το σχέδιο για την 6η Δεκεμβρίου
Κοινωνία

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Το σχέδιο για την 6η Δεκεμβρίου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ τα μέτρα τάξης θα κορυφώνονται καθώς πλησιάζουμε στην 6η Δεκεμβρίου.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής θα αναπτυχθούν στους δρόμους της Αθήνας περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, σε μία κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. που θα θυμίζει την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στόχος η αποφυγή των συγκεντρώσεων – πορειών, καθώς παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, άρα και η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις στα Εξάρχεια, τόσο για τις 11 το πρωί όσο και για τις 2 το μεσημέρι.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος»

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» έχει να κάνει με το κάλεσμα που απευθύνουν, με κείμενο υπογραφών, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλοι, για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο σημείο της δολοφονίας.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί» σημειώνουν στο κείμενο που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο προς συγκέντρωση υπογραφών.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα επιτρέψει συγκεντρώσεις στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, ενώ όπου διαπιστώνεται παράβαση τότε θα επιβάλλονται τα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ! Εικόνα για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας θα δίνουν συνεχώς το ελικόπτερο και τα drones της Αστυνομίας, ενώ σε επιφυλακή πέριξ των Εξαρχείων θα βρίσκονται ο «Αίαντας» και οι μικρότερες αύρες.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι έχει ζητηθεί οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα τάξης, αλλά και οι σκοποί τμημάτων και άλλων «στόχων», να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται κάποιοι να επιχειρήσουν καταδρομικές επιθέσεις.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet