Συνελήφθη ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο
Κοινωνία

Συνελήφθη ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο

Χειροπέδες σε ένα ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πέρασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Το εν λόγω άτομο αντιμετωπίζει κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για την καταδρομική ενέργεια στο Βρετανικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εδώ και μήνες συλλέγουν με ιδιαίτερη προσοχή στοιχεία για τις «παρεμβάσεις» και τα πρόσωπα της αναρχικής ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αξιοποιηθεί μαρτυρικές καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Βρετανικού Συμβουλίου. Από την επεξεργασία του υλικού ταυτοποιήθηκε το συγκεκριμένο μέλος του «Ρουβίκωνα» ο οποίος θεωρείται από τα ηγετικά, με πλούσια αντιεξουσιαστική δράση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Να σημειώσουμε ότι επειδή η δίωξη δεν είναι αυτεπάγγελτη σε τέτοια αδικήματα, ζητήθηκε η κατάθεση μήνυσης από το Δ.Σ. του Βρετανικού Συμβουλίου, κάτι που έγινε.

Τέλος, έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα άτομο – μέλος της αναρχικής ομάδας για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet