Συνελήφθη στην Τουρκία ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» – Οι μπίζνες με κοκαΐνη στην Ελλάδα
Κοινωνία

Συνελήφθη στην Τουρκία ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» – Οι μπίζνες με κοκαΐνη στην Ελλάδα

Χειροπέδες στον αρχηγό ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών στα Βαλκάνια -με διασυνδέσεις και αγοραπωλησίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη- πέρασαν Τούρκοι αστυνομικοί στην περιοχή της Αττάλειας. Ο λόγος για τον Jovica V., γνωστός και ως «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» ή «Ιβάν», όπως τον μάθαμε στην Ελλάδα μετά τον εντοπισμό ενός τεράστιου φορτίου κοκαΐνης στη Βάρκιζα.

Ο Μαυροβούνιος διακινητής ναρκωτικών, καταζητούμενος εδώ και χρόνια από την Europol, εντοπίστηκε μαζί με δύο ακόμη άτομα (τον αδερφό του Igor V. και τον Stevan S.) σε κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο στην Τουρκία, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια. Στην παρέα ήταν και μία εντυπωσιακή γυναίκα -Σέρβα στην καταγωγή- που απολάμβανε χλιδάτες διακοπές στο πλευρό του αρχηγού ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ των Βαλκανίων. Σε βάρος του «Ιβάν» εκκρεμούσε -εκτός των άλλων- και ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές, με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής να έχει διαβιβάσει τη σχετική δικογραφία στη Europol.

Οι μπίζνες του «Ιβάν» στην Ελλάδα

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν η ΕΛ.ΑΣ. -μετά από έρευνες και φυσικές παρακολουθήσεις εβδομάδων- αποφάσισε να κάνει έφοδο σε πολυτελές διαμέρισμα στην περιοχή της Βάρκιζας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα 136 κιλά κοκαΐνης, η αξία των οποίων έφτανε τα 15 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, συνελήφθη ένας 35χρονος Σέρβος που εκτελούσε χρέη «φύλακα» των ναρκωτικών, ενώ παράλληλα έκανε επαφές για να διοχετευθούν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στα κοσμικά στέκια των Αθηνών.

Ο 35χρονος, παρά τις ανακρίσεις στην Ασφάλεια Αττικής δεν «έσπασε» ποτέ, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν ιδιόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν το όνομα «Ιβάν». Από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για τον «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», Jovica V., ο οποίος είχε βρεθεί και αυτός στη χώρα μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αρχικό φορτίο κοκαΐνης που έφτασε στην Ελλάδα ξεπερνούσε τα 380 κιλά, με τους δύο διακινητές να «σπρώχνουν» εντός και εκτός συνόρων 245 κιλά του πανάκριβου ναρκωτικού σε διάστημα 20 ημερών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet