Συνελήφθη στη Σαλαμίνα η συνεργάτιδα του Χρ. Ξηρού
Κοινωνία

Συνελήφθη στη Σαλαμίνα η συνεργάτιδα του Χρ. Ξηρού

Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Σαλαμίνας η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία καταζητείτο ως συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η σύλληψη έγινε στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου -έγκλειστων φερόμενων μελών της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”- στην οδό Άγιου Χαραλάμπους στην περιοχή Περιστέρια, όπου εκεί κρυβόταν η Αγγελική το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ταυτότητα Αγγελικής ΣπυροπούλουΥπενθυμίζεται ότι η 22χρονη μπήκε στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. μετά την εύρεση κρησφύγετου του Ξηρού στο Λουτράκι, το οποίο είχε νοικιάσει η ίδια δίνοντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Η φοιτήτρια από το Αίγιο φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος του Ξηρού με τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου συνελήφθη για υπόθαλψη της Αγγελικής, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου είχε κληθεί να καταθέσει στον ειδικό εφέτη – ανακριτή αρμόδιο για την τρομοκρατία έπειτα από τη σύλληψη της 36χρονης για την υπόθεση Ξηρού χθες, στο Αιάντειο Σαλαμίνας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί προανάκριση για τον ρόλο της στην υπόθεση.

Το μεσημέρι συνελήφθη και η 26χρονη σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών μαζί με τον αδερφό του, Χρήστο, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η νεαρή επίσης κατηγορείται για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυροπούλου, η οποία συνελήφθη το Σάββατο ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το απόγευμα η 60χρονη μητέρα των αδερφών Τσάκαλου και η 26χρονη νύφη της θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet