Συνεχίζονται οι έρευνες σε ξηρά και θάλασσα για τους αγνοούμενους
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι έρευνες σε ξηρά και θάλασσα για τους αγνοούμενους

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση αγνοούμενων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, λίγα 24ωρα μετά τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Η προσπάθεια των αρχών έχει εστιάσει κατά κύριο λόγο στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, Οι έρευνες εκτείνονται μέχρι την Εύβοια και τη Μακρόνησο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλοία του Λιμενικού Σώματος, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και αρκετά ιδιωτικά πλεούμενα.

Στην ξηρά, τα σωστικά συνεργεία, αλλά και εθελοντές, εξακολουθούν να επιχειρούν στον οικισμό Μάτι, ερευνώντας τα καμένα οικόπεδα, αλλά και τα κατεστραμμένα σπίτια.

«Ανταμοιβή δεν υπάρχει και δεν την επιδιώκουμε. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με την ψυχή μας» τονίζει ένας εκ των εθελοντών, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός στρατός εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή, διανέμοντας εκατοντάδες μερίδες φαγητού στους πυρόπληκτους κατοίκους.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των θυμάτων από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, η ολοκλήρωση της οποίας εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων.

Χθες, οι ιατροδικαστικές αρχές ταυτοποίησαν τη σορό του 13χρονου, για τον οποίο το Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει Amber Alert. Το παιδί συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Το βράδυ της Παρασκευής, επίσης, οι ιατροδικαστές ταυτοποίησαν και τις σορούς των δίδυμων κοριτσιών, τα οποία αγνοούνταν μαζί με τους παππούδες τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 88, ενώ στα νοσοκομεία βρίσκονται 43 ενήλικες, εκ των οποίων οι 10 σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», τέλος, νοσηλεύεται πλέον μόνο ένα παιδί, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται καλή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet