Συνεχίζονται τα προβλήματα με τον χιονιά
Κοινωνία

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τον χιονιά

Με προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, διακοπές ηλεκτροδότησης, αλλά και κλειστά σχολεία συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Ειδικότερα, στην Αττική, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους παρακάτω δρόμους:

  • Λεωφ. Πάρνηθας, από 19ο χλμ. (Τελεφερίκ), έως Καζίνο “ΜΟΝΤ PARNES” (ρεύμα προς Πάρνηθα).
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από Σ.Ν. Πεντέλης “414”, έως διασταύρωση Αγίου Πέτρου.
  • Λεωφ. Χασιάς – Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια.
  • Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται στο μεταξύ η κυκλοφορία στις εξής περιοχές:

  • Περιφ. Οδός Βαρυμπόμπης – Κατσιμιδίου, από το ύψος της ταβέρνας “Θέα”.
  • Λεωφ. Διονύσου, από τον αριθ. 20, ρεύμα προς Μαραθώνα.
  • Είσοδος Θρακομακεδόνων, από το Ολυμπιακό Χωριό.
  • Αποκλεισμένα χωριά στις Κυκλάδες

Λόγω της κακοκαιρίας έχουν αποκλειστεί οκτώ χωριά στην Άνδρο (Αποικία, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πίτροφος, Παλαιοχώρα και Αρμη) και τέσσερα στην Τήνο (Φαλατάδος, Στενή, Πάνορμος, Πύργος).

Στο νησί της Τήνου συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει και ορεινοί οικισμοί του Οροπεδίου Ομαλού, στα Χανιά.

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους εξής δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών: Δήμος Αγίας Παρασκευής, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Βριλησσίων, Δήμος Νέου Ηρακλείου, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δήμος Μελισσίων – Πεντέλης, Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δήμος Χαλανδρίου.

Επίσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο Παλλήνης. Σύμφωνα με νεότερη απόφαση του δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, η λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναστέλλεται για την Πέμπτη και στις τρεις δημοτικές ενότητες, Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης.

Σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Η απόφαση αφορά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλαδή Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κλειστά θα είναι και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Όπως ανακοινώθηκε, στον δήμο Σουφλίου τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα 8 και αύριο 9 Ιανουαρίου 2015 και στον δήμο Σαμοθράκης σήμερα.

Ακόμη, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Φλώρινας, εξαιτίας του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους Δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Πρεσπών Φλώρινας.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet