Σχέδιο «Άρτεμις»: Αστυνομία και Πυροσβεστική αναλαμβάνουν δράση για τον κορωνοϊό
Eurokinissi
Κοινωνία

Σχέδιο «Άρτεμις»: Αστυνομία και Πυροσβεστική αναλαμβάνουν δράση για τον κορωνοϊό

Με την Ελλάδα να ζει πλέον στους ρυθμούς του κορωνοϊού Covid-19 και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνει στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον συντονισμό των δράσεων η Αστυνομία και η Πυροσβεστική θα κληθούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή», εντός των επόμενων ωρών θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο «Άρτεμις» που, μεταξύ άλλων, προβλέπει δύο κέντρα επιχειρήσεων, το ένα με έδρα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το άλλο με έδρα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής. Όσον αφορά στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, θα στελεχωθεί από αστυνομικούς και πυροσβέστες που θα αναλάβουν να εντοπίζουν τον κύκλο επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και να λαμβάνουν μέτρα καραντίνας.

Το δεύτερο κέντρο επιχειρήσεων στο κτήριο του Π.Σ. στο Χαλάνδρι θα στελεχωθεί αποκλειστικά από πυροσβέστες που θα επικοινωνούν με άτομα από το περιβάλλον ασθενών που νοσούν από τον κορωνοϊό Covid-19 και θα τους δίνουν κατευθυντήριες γραμμές κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τέλος, υπάρχει ενδεχόμενο για δημιουργία κι ενός τρίτου κέντρου επιχειρήσεων, με έδρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ αρμοδιότητα θα έχει τη συλλογή στοιχείων από τα άλλα δύο, έχοντας παράλληλα τη γενική εποπτεία!

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet