Σχολεία: Πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό προανήγγειλε η Μακρή – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης
reader.gr
Κοινωνία

Σχολεία: Πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό προανήγγειλε η Μακρή – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης

Χρηματικά πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

«Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε η υφυπουργός, μιλώντας στο MEGA, σε ερώτηση που δέχτηκε για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί «μείνει με την παρέα του στην πλατεία μετά το σχολείο».

Mε αφορμή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, η κυρία Μακρή σημείωσε ότι τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέψουν σπίτια τους από το σχολείο. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» ξεκαθάρισε.

«Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές»

Η συγκεκριμένη δήλωση της Ζέττας Μακρή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και συγκεκριμένα της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του κόμματος, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μόνος στόχος είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι τα ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία.

«Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζέτα Μακρή, η “πολύμηνη” προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό. Η επιβολή προστίμων, αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες. Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μήπως να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;»

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε μέσω twitter τις δηλώσεις της Ζέτας Μακρή.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ έγραψε δηκτικά στο twitter: «Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα; Ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

«Ντράπηκε και η ντροπή»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή σχετικά με την επιβολή προστίμων σε μαθητές εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet