Σύψας: Βλέπουμε 50άρηδες στα νοσοκομεία που δεν μπορούν να αναπνεύσουν
zougla.gr
Κοινωνία

Σύψας: Βλέπουμε 50άρηδες στα νοσοκομεία που δεν μπορούν να αναπνεύσουν

«Μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών από τα 75 στα 65, κάτι που συνέβη και στην Ιταλία. Βλέπουμε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία, έρχονται 50άρηδες και δεν μπορούν να ανασάνουν» είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο ίδιος μίλησε για την πίεση που ασκείται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στο σύστημα υγείας και εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «ότι μπορεί τα κρούσματα να έχουν πέσει κάτω από 3.000, ωστόσο υπάρχουν πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι ο υπερδιπλασιασμός του δείκτη των θετικών κρουσμάτων στο 10% (από όσους ελέγχονται νοσεί το 10%) τη στιγμή που το όριο ασφαλείας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είναι το 4%». Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε ορισμένες περιοχές ο δείκτης αυτός φτάνει ακόμα και στο 19%. Επιπλέον ο δείκτης R βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1, μεταξύ 1,2 και 1,4.

Ο κ. Σύψας υποστηρίζει ότι, ακόμα κι αν ανοίξει η αγορά στις αρχές Δεκεμβρίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να πάμε εκ νέου σε lockdown. Κι αυτό γιατί μέχρι να βγει το εμβόλιο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα και για κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη… Μόνο όταν σταματήσει η τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και υπάρχει διαθεσιμότητα σε απλές κλίνες αλλά και σε ΜΕΘ, μόνο τότε μπορούμε να σκεφτούμε να ελαττώσουμε τα μέτρα» επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet