Σ. Ζαχαράκη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου στα σχολεία
reader.gr
Κοινωνία

Σ. Ζαχαράκη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου στα σχολεία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου στα σχολεία, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι προς το παρόν δεν είναι κάτι σίγουρο, ωστόσο αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, θα τεθεί στο τραπέζι. «Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Μάλιστα, όπως είπε, το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.

Ταυτόχρονα, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις, ενώ ακόμα υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δύο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet