Σ. Τσιόδρας: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Κοινωνία

Σ. Τσιόδρας: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Συνολικά 331 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, από τους ασθενείς (103 επιπλέον από την προηγούμενη ενημέρωση), οι οκτώ είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 51 ασθενείς.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν γίνει πάνω από 4.000 εργαστηριακοί έλεγχοι, ενώ σημείωσε πως από το σύνολο των κρουσμάτων τα 44 είναι χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, δέκα άτομα, έχουν λάβει εξιτήριο.

Όπως τονίστηκε, τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ υπενθυμίστηκε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του «Covid-2019» είναι μέσω των αεροσταγονιδίων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει» για τον ιό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, γεγονός το οποίο -όπως είπε- είναι καθησυχαστικό, ενώ μία πιο σαφή εικόνα για την πορεία του «Covid-2019» αναμένεται σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αποσαφήνισε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, ενώ από τους υπόλοιπους που νοσηλεύονται το 57% είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Nωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιαςείχε απευθύνει έκκληση σε όλους να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να μείνουν σπίτι τους ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet