Τείνει να ξεφύγει η κατάσταση στην Κω με τους μετανάστες
Κοινωνία

Τείνει να ξεφύγει η κατάσταση στην Κω με τους μετανάστες

Επεισόδια ξέσπασαν την Τρίτη κατά τη διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων για τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που περιμένουν στην Κω. Αστυνομικοί ψέκασαν με πυροσβεστήρες το πλήθος που είχε αρχίσει να αγανακτεί.

Σύμφωνα με απεσταλμένο του Associated Press, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τους πυροσβεστήρες όταν ξέσπασαν καυγάδες ανάμεσα στους μετανάστες που περίμεναν στο στάδιο του νησιού.

Το επεισόδιο έρχεται μία μέρα μετά το σάλο για τον αστυνομικό της Κω που βιντεοσκοπήθηκε να χαστουκίζει μετανάστες κραδαίνοντας μαχαίρι.

Η αγανάκτηση όσων περιμένουν στην Κω αποτυπώνεται σε βίντεο του Mega, στο οποίο πρόσφυγες από τη Συρία διαμαρτύρονται ότι αναγκάζονται να κοιμούνται με τις οικογένειές τους στον δρόμο, χωρίς καν να θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των μεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 7.000 στην Κω, απηύθυνε με δηλώσεις του την Τρίτη ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης. «Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός» είπε.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, επισημαίνοντας την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 μετανάστες από το νησί.

Επίσης, ζήτησε να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet