Τζιμπουτί: Αγωνία για Έλληνες ναυτικούς σε «ομηρία»
Κοινωνία

Τζιμπουτί: Αγωνία για Έλληνες ναυτικούς σε «ομηρία»

Σε κατάσταση ιδιότυπης ομηρίας έχουν παγιδευθεί εδώ και περίπου 100 ημέρες πέντε Έλληνες ναυτικοί ανοιχτά του Τζιμπουτί. Η περιπέτεια των ναυτικών άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν στο πλοίο «Πτολεμαίος» να αγκυροβολήσει στο λιμάνι. Αιτία οι οφειλές του πλοιοκτήτη.

Ένας από τους πέντε ναυτικούς μίλησε στο OPEN για τα όσα ζουν, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες. «Έχουμε γεμίσει σκουπίδια και μύγες, τα τρόφιμα είναι ελάχιστα» είπε. Yπάρχουν δε φόβοι και για την υγεία τους, καθώς μεταξύ των ναυτικών είναι ένας καρδιοπαθής και ένας καρκινοπαθής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, αν και έχουν εκδοθεί δύο φορές εισιτήρια για τον επαναπατρισμό τους, η επιστροφή τους έχει ακυρωθεί.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής καλεί όλους τους αρμόδιους παράγοντες «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών μας, ούτως ώστε να υποδεχθούν τον νέο χρόνο ασφαλείς, μαζί με τις οικογένειές τους».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο εργαζόμενος ναυτικός δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκβιασμού για οποιαδήποτε οικονομική διένεξη και αν υπάρχει, από οποιονδήποτε. 

«Καλούμε το υπουργείο Ναυτιλίας και προσωπικά τον υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό τους» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet