Τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά
Κοινωνία

Τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά

Περίπου 15.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 1η Μαΐου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κεντρικό σύνθημα «’Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά». Ο εορτασμός, ως συνήθιως, έγινε με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις: Την «επίσημη» συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα που ήταν και η μεγαλύτερη.

Τελικός προορισμός όλων των συγκεντρωμένων το κτήριο της Βουλής.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα σε προεκλογικό κλίμα, παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τη Βουλή.

Αγωνιστικό παρών έδωσαν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αλυσοδεμένες κάτω από πανό, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

(Φωτογραφία από newsbeast.gr)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet