Τις επόμενες ημέρες το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς
Κοινωνία

Τις επόμενες ημέρες το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς

Τις προσεχείς ημέρες θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 586 στα νοικοκυριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Αττική, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FΜ” ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, διευκρινίζοντας ότι το βοήθημα είναι θέμα του υπουργείου Εργασίας.

«Είναι εκ του νόμου λίγο πολύ προσδιορισμένα τα 586 ευρώ, τα οποία όμως είναι ένα πρώτο βοήθημα. Από εκεί και πέρα θα γίνει η αποτίμηση των ζημιών και θα δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις σε αυτούς που επλήγησαν», σημείωσε ο κ. Ντινόπουλος.

Ανέφερε ακόμη ότι «θα δοθεί μέχρι 1 εκατ. ευρώ στους δήμους, οι οποίοι επλήγησαν με τη διαδικασία των φυσικών καταστροφών, έτσι ώστε να μπορέσουν τάχιστα να προχωρήσουν και σε τέτοιου είδους έργα, τα οποία θα παράσχουν μια αντιπλημμυρική θωράκιση, αλλά κυρίως θα αποκαταστήσουν τις ζημιές».

Ερωτηθείς γιατί δεν εκλήθη η περιφερεριάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην έκτακτη σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες ο κ. Ντινόπουλος σημείωσε ότι «ήταν μια κυβερνητική σύσκεψη, μια σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων για το τι πρέπει να κάνουμε εκείνο το κρίσιμο βράδυ».

Την ίδια ώρα, με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, Χρ. Κατσώτης, Δ. Μανωλάκου και Σπ. Χαλβατζής ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τη νεροποντή στη δυτική Αθήνα, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες «στη σημερινή κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις διαχρονικά, στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, δε χρηματοδοτούν απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα».

Αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων στο Ίλιον

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει τους πλημμυροπαθείς ότι για την αποκομιδή και απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων μπορούν να επικοινωνούν όλο το εικοσιτετράωρο στα τηλέφωνα: 210 2632369 και 210 2691901.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet