Τις φυλακές Κορυδαλλού θα χτυπούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός
Κοινωνία

Τις φυλακές Κορυδαλλού θα χτυπούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ο Χριστόδουλος Ξηρός σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας, στο πλαίσιο νέων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών, δήλωσε ότι  με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού αποτράπηκε ένα πάρα πολύ σοβαρό χτύπημα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα, όπως είπε, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη, στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν δρομολόγια, και διαδρομές διαφυγής. Όπως τόνισε το χτύπημα θα ήταν στις αμέσως επόμενες ημέρες, τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Επιπλέον ανέφερε ότι το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό ταχτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό ανδρός που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα είχε σταλεί στις 29 Απριλίου 2014 στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτεάς στη Φωκίδα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε ενσωματωθεί σε βιβλίο. Αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά. Την ευθύνη είχαν αναλάβει η «Πυρήνες της Φωτιάς».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet