Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές
reader.gr
Κοινωνία

Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές

Πυροσβέστης πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να διασώσει μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί σε σχολείο στον Απαλό Έβρου. 

Ο 46χρονος πυροσβέστης επέβαινε στο υπηρεσιακό του όχημα όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Απαλό και εντοπίστηκε νεκρός στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος». 

«Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά. Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου και εντοπίστηκε νεκρός», είπε στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο 46χρονος πυροσβέστης ήταν πατέρας τριών παιδιών με πολλά χρόνια στο Σώμα. Διέμενε στην Αλεξανδρούπολη και η καταγωγή του είναι από το Πραγγί Διδυμοτείχου. 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Η έντονη βροχόπτωση στον Απαλό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο.

Πηγή: reader.gr/Bίντεο: e-evros.gr & Focus Ston Evro

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet