Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου
Κοινωνία

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το δυστύχημα στο Θύνι Αργολίδας, με δύο νεκρούς. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Νίκο Εμμανουηλίδη, ο  44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα  στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, όπου διαμένει, και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ο 44χρονος, που κατηγορείτο για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από τον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου που εμπλέκεται στο ναυτικό δυστύχημα. Σημειώνεται πως το δείγμα ελήφθη σχεδόν 16 ώρες μετά το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει να είχε γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης ουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο λιμενικών είχε μεταβεί στις Σπέτσες, όπου είχαν δειπνήσει οι 11 Γάλλοι (10 φιλοξενούμενοι του χειριστή) που επέβαιναν στο σκάφος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε υπάρξει κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων αναφέρουν ότι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε την αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, προκαλώντας τον θάνατο δυο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας, δεν μείωσε ταχύτητα, αλλά αντίθετα επιτάχυνε ελαφρώς λίγο πριν τη σφοδρή σύγκρουση.

Ακόμη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό και ο οποίος κρίνεται επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο 44χρονος Γάλλος χειριστής έχει υποπέσει σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Πλέον οι αρχές αναμένουν την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία. 

Ο 44χρονος Γάλλος, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία, ενώ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει δηλώσει ότι δεν είδε το αλιευτικό. 

Πηγή: reader.gr/με πληροφορίες από το argolhkeseidhseis.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet