Τρεις… μοιραίες συναντήσεις για τον Ν. Μαζιώτη
Κοινωνία

Τρεις… μοιραίες συναντήσεις για τον Ν. Μαζιώτη

Τρία άτομα άγνωστα μεταξύ τους, που βρίσκονταν την ίδια χρονική στιγμή σε διαφορετικά σημεία, έμελλε να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επεισοδιακή, αιματηρή σύλληψη του του θεωρούμενου ως ηγετικού στελέχους τους «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Η 25χρονη αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που αναγνώρισε τον Νίκο Μαζιωτη και ουσιαστικά «σήμανε» την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του.

Η 25χρονη αστυνομικός, η οποία υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική, στην οδό Αθηνάς αντιλαμβάνεται την παρουσία του εύσωμου άντρα να κινείται πεζός. Το περπάτημά του, της «θυμίζει» γνώριμη φυσιογνωμία, από τα πρόσωπα που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την υπηρεσία της. Τον ακολουθεί διακριτικά και παρά τα παραποιημένα χαρακτηριστικά του τον προσδιορίζει… είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Xωρίς να χάσει χρόνο ενημερώνει την υπηρεσία της.

Στην Αντιτρομοκρατικη χτυπάει «κόκκινος συναγερμός» και σε λίγα μόλις λεπτά κλιμάκιο της υπηρεσίας «ζώνει» κυριολεκτικά το κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον καταζητούμενο.

Πλέον είναι θέμα χρόνου ο Νίκος Μαζιώτης να πέσει στα χέρια τους.

Ο οδηγός ταξί

Βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Παραλίγο όμως να γίνει το «μέσο» διαφυγής του Νίκου Μαζιώτη. Βρέθηκε μπροστά στον καταζητούμενο, στην οδό Αθηνάς, ενώ έψαχνε για κούρσα. Ο επιβάτης όμως που άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο ταξί του, δεν ήταν ένας συνηθισμένος πελάτης αλλά ο Μαζιώτης.

Ο οδηγός δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ξεκινά. Παγώνει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ακινητοποιεί το ταξί, όταν βλέπει πάνοπλους αστυνομικούς να του φωνάζουν να σταματήσει. Ο Μαζιώτης πετάγεται κυριολεκτικά έξω από το όχημα προκειμένου να διαφύγει και ο οδηγός πανικόβλητος πατάει γκάζι και εξαφανίζεται.

Αν δεν τον είχε κυριεύσει ο πανικός και συνέχιζε την πορεία του, πιθανόν ο Μαζιώτης και να μην είχε συλληφθεί.

Ο ειδικός φρουρός

Ο τρίτος και τελευταίος άνθρωπος-κλειδί στην κινηματογραφική σύλληψη είναι ο ειδικός φρουρός.

Ο ένστολος πραγματοποιούσε πεζές περιπολίες με έξι πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς στην Καπνικαρέα, καθώς συμμετείχε στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. «Θησεύς» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του παρεμπορίου και άλλων αδικημάτων.

Από τον ασύρματο ενημερώνεται ότι «ύποπτο άτομο υψηλού κινδύνου» κινείται στον τομέα του. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρίσκεται τετ α τετ με τον πλέον καταζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. Πιάνεται στα χέρια μαζί του, πέφτουν στο έδαφος, τον χτυπά με γροθιά και τότε ο Νίκος Μαζιώτης τραβάει το όπλο και τον πυροβολεί δύο φορές.

«Από εκείνη τη στιγμή και μετά το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι ένας οξύς πόνος σαν κάψιμο και φωνές» είπε στους συναδέλφους, που έσπευσαν στο σημείο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Νίκο Μαζιώτη όμως μόλις είχε τελειώσει. Βρισκόταν με χειροπέδες, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Μάκης Συνοδινός/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet