Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας – «Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί»
Κοινωνία

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας – «Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί»

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας επεχείρησε να στείλει με δήλωσή του ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Μέγαρο Μαξίμου για την αξιολόγηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

«Η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι αυτό που ζούμε «είναι αβάσταχτο για τον καθένα και την καθεμιά, πιο πολύ για τις οικογένειες και για όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Για όσους κατανοούν ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους. «Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλλει», είπε και προσέθεσε ότι είναι «ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγγύης». «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία», υπογράμμισε.

«Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές, θα έρθει η ώρα τους, όταν θα αναζητήσουμε, με σεβασμό στους νεκρούς, τα πώς και τα γιατί. Τώρα είναι η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Εξήρε, δε, την προσπάθεια και των ηρωισμό των πυροσβεστών, των διασωστών, των αστυνομικών και των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αλλά και των εθελοντών που δίνουν τη μάχη στο πεδίο

«Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί, τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε αβοήθητο. Τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις», είπε ο πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε, δε, και τους ξένους ηγέτες που έσπευσαν να του εκφράσουν την αλληλεγγύη του και να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

«Η Ελλάδα περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές. Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας, θα σταθούμε όρθιοι», υπογράμμισε, καταληκτικά, ο πρωθυπουργός.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet