Τροχαίο στη Βουλή: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που έδιωξε αυτόπτη μάρτυρα
reader.gr
Κοινωνία

Τροχαίο στη Βουλή: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που έδιωξε αυτόπτη μάρτυρα

Τη διενέργεια ΕΔΕ για τον υπαρχιφύλακα της Τροχαίας -ο οποίος σε βίντεο, μετά το τροχαίο δυστύχημα στη Βουλή, εμφανίζεται να διώχνει από το σημείο αυτόπτη μάρτυρα- διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, προσωρινά και μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, μπήκε στο «ψυγείο» και συγκεκριμένα ως υπηρεσία γραφείου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία, με τον εισαγγελέα και τους αρμόδιους αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να έχουν στα χέρια τους καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αστυνομικών που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής και φυσικά το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο 23χρονος Ιάσονας κινούνταν κανονικά στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έχοντας περάσει με πράσινο σηματοδότη και φορώντας κανονικά κράνος.

Όσον αφορά τον αστυνομικό από την ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, φαίνεται πως έστριψε αριστερά για να μπει στη Βουλή παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος να διακόψει την κυκλοφορία, κάτι που απαγορεύεται.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως ο φρούραρχος της Βουλής είχε ζητήσει από το 2012 να τοποθετηθεί φανάρι στο σημείο, ενώ η τελευταία κρούση έγινε το καλοκαίρι του 2020.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet