Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ
Κοινωνία

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ

Επιστροφή στην… κανονικότητα του κορωνοϊού από σήμερα, Σάββατο 18/7, για τους πολίτες που θα πάνε στα σούπερ μάρκετ, αφού καθίσταται και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται μετά από την ανησυχία που έχουν προκαλέσει σε στελέχη της κυβέρνησης τα αυξανόμενα κρούσματα  που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους ξένους τουρίστες οι οποίοι έρχονται για διακοπές στη χώρα μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, αλλά και με τη διασπορά «ορφανών περιστατικών» σε πολλές περιοχές.

Την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με ανάρτηση του στο twitter απεκάλυψε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους καταναλωτές, προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter

Όπως αναφέρει ο κ. Σταμπουλίδης, «εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο (σ.σ. σήμερα Σάββατο), υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές». Σύμφωνα με την ΚΥΑ θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet