Υποψήφιος με τον ΔΗΚΙ-ΙΣΑ ο Τρύφων Ρότσος
Κοινωνία

Υποψήφιος με τον ΔΗΚΙ-ΙΣΑ ο Τρύφων Ρότσος

Οι γιατροί Αθήνας και Πειραιά ψηφίζουν σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα προκειμένου να αναδείξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τους 30 εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έχουν ανανεώσει την εγγραφή έτους 2014 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Οι εκλογές διεξάγονται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές την Κυριακή από τις 7.31 το πρωί έως τις 6.52 το βράδυ και τη Δευτέρα από τις 7.31 το πρωί έως τις 6.51 το βράδυ.Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητες η ιατρική και η αστυνομική ταυτότητα.

Ένας πιστός φίλος του enypografa.gr, ο οφθαλμίατρος Τρύφων Ρότσος, κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές με την παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ και απευθύνει στους συναδέλφους του το ακόλουθο μήνυμα.

Συνάδελφε,

Οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 είναι από τις πλέον κρίσιμες για τον κλάδο μας. Στηρίζουμε ΔΗ.Κ.Ι. –ΙΣΑ . Στηρίζουμε την παράταξη που επί 30 έτη προστατεύει τα δικαιώματα όλων των ιατρών.

Την εποχή κατά την οποία το σύστημα υγείας στο σύνολό του ευρίσκεται σε οριακό επίπεδο, τη στιγμή που οι αποδοχές του ιατρικού κόσμου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν ισοπεδωθεί και τη στιγμή που οι συντάξεις μας, με τόσα χρόνια δουλειάς, κινδυνεύουν να αποτελούν μικρό φιλοδώρημα, δεν δικαιολογούνται απουσίες.

Η μεγάλη συμμετοχή θα ενισχύσει την δυναμική προοπτική και θα αποτελέσει δύναμη πορείας, σε κόμματα, φορείς και κοινωνία ώστε, αφενός να μπορέσει η περίθαλψη να σταθεί στα πόδια της κι αφετέρου να αντιταχθούμε όλοι μαζί σε πολιτικές που ισοπεδώνουν, υποβαθμίζουν και ενοχοποιούν την ιατρική λειτουργία.

Με δύναμη και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε στο μέλλον με τη δική σας συμμετοχή.

Φιλικά

Τρύφων Ρότσος , Οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Υποψήφιος για τον ΠΙΣ με το Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο – ΔΗ.Κ.Ι – Ι.Σ.Α

Ποιος είναι ο Τρύφων Ρότσος

Ο Τρύφων Ρότσος εισήχθη στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Αθήνας μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις. Μετά την αποφοίτησή του ειδικεύθηκε στην οφθαλμολογία, στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Το 2004 ανακηρύχτηκε σε Διδάκτορα του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από εξετάσεις, με βαθμό άριστα. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν “Αντιοξειδωτική θεραπεία στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθια”.

Μετά το πέρας της ειδαμφιβληστροειδούς σε έμμισθη θέση στο Τμήμα Παθολογίας Αμφιβληστροειδούς του νοσοκομείου “Moorfields Eye Hospital” στο Ηνωμένο Βασίλειο (fellowship σε παθολογία αμφιβληστροειδούς, ραγoειδίτιδες, ογκολογία οφθαλμού και κληρονομικά νοσήματα οφθαλμού).

Κατόπιν της εξειδικεύσεώς του διετέλεσε Δ/ντής Τμήματος Αμφιβληστροειδούς (Consultant Ophthalmic Surgeon , Medical Retina Specialist) σε έμμισθη θέση στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Leicester, Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν συνεχεία το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε ασκεί ιδιωτική ιατρική στον χώρο του αμφιβληστροειδούς, ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική της Αθήνας.

Έχει πλήθος ξενόγλωσσων εργασιών που δημοσιεύτηκαν σε peer review journals.

Επίσης έχει αρκετές ελληνικές εργασίες και πολλές συμμετοχές σε ανοιχτές τράπεζες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και πολλαπλό εκπαιδευτικό έργο.

Είναι Γραμματέας της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet