Υπόθεση Γιακουμάκη: Καταδικάστηκαν οκτώ Κρητικοί για τα βασανιστήρια
Κοινωνία

Υπόθεση Γιακουμάκη: Καταδικάστηκαν οκτώ Κρητικοί για τα βασανιστήρια

Καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων οι οκτώ από τους εννέα κατηγορουμένους για τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το δικαστήριο καταδίκασε οκτώ κατηγορουμένους και αθώωσε τον ένατο.

Οι πέντε καταδικάστηκαν σε 36 μήνες φυλάκιση έκαστος. Οι ποινές τους είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ τη μέρα.

Στους τρεις από τους οκτώ κατηγορούμενους οι οποίοι ήταν ανήλικοι κατά την περίοδο τέλεσης των πράξεων, επιβλήθηκε καταδίκη 150 ωρών κοινωνικής εργασίας στον καθένα. Τις ποινές θα τις εκτίσουν πιθανότητα σε δομή της Κρήτης.

Από τα 23 περιστατικά υπήρξε αθώωση για τα δύο σοβαρότερα:

  • Κρέμασμα από το παράθυρο.
  • Τον είχαν σπρώξει στη τζαμαρία.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για:

  • Βούρτσιζαν το μέτωπο του Βαγγέλη με τη βούρτσα με την οποία καθάριζαν τα στιβάνια των παπουτσιών.
  • Έσκισαν την μπλούζα του, την πέρασαν στον λαιμό του και τον έσυραν στο δωμάτιο.
  • Τον έριξαν στο κρεβάτι και τον χτύπησαν πέφτοντας από πάνω του
  • Τον χτύπησαν με τη βούρτσα που καθάριζαν τα στιβάνια των παπουτσιών στα καλάμια.
  • Τον έβαλαν μέσα στη ντουλάπα.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές.

«Ολοκληρώθηκε μία δίκη που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους ένοχους για κάποιες πράξεις. Όλοι θα ασκήσουν έφεση και πιστεύουν πως θα δικαιωθούν στο Εφετείο», δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας συνήγορος υπεράσπισης.

Σε γραπτή του δήλωση ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, ευχαρίστησε τον κόσμο για «την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια», ενώ σημείωσε πως «η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Συγκεκριμένα στη δήλωση την οποία διάβασε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, ο Ανδρέας Γιακουμάκης αναφέρει:

«Νιώθω την ανάγκη να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη, δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet