Υπόθεση Γιακουμάκη: 6 μήνες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής
Κοινωνία

Υπόθεση Γιακουμάκη: 6 μήνες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

Σε 6 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής για την υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε απόσταση μικρότερη από 2 χλμ. από τη σχολή, στις 15 Μαρτίου 2015.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο είχε επιβάλει στον πρώην διευθυντή ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή επί της οποίας άσκησε έφεση. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, ο πελάτης του κρίθηκε ένοχος για τρεις εκφοβιστικές πράξεις σπουδαστών σε βάρος του Γιακουμάκη και όχι 15, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Ωστόσο, ο κ. Κούγιας τόνισε, ότι τόσο στο πρώτο δικαστήριο, όσο και στο Εφετείο, δεν «υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία, αλλά κατατέθηκαν φήμες».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, στις 15 Δεκεμβρίου 2017, στις ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας προς τον πρώην διευθυντή σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην εστία, εκείνος υποστήριξε πως όταν πληροφορήθηκε, το 2014, ότι σπουδαστές έχουν ανάρμοστες συμπεριφορές, προχώρησε σε ενέργειες για να προφυλάξει τον άτυχο σπουδαστή, όπως η αλλαγή δωματίου, ενώ προσπάθησε να διερευνήσει τις καταγγελίες και να τις προσωποποιήσει, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet