Υπόθεση Τοπαλούδη – «Ήταν ζωντανή αλλά έπρεπε να το τελειώσουμε»: Η κυνική κατάθεση του Μ.Κ στο Λιμενικό
Κοινωνία

Υπόθεση Τοπαλούδη – «Ήταν ζωντανή αλλά έπρεπε να το τελειώσουμε»: Η κυνική κατάθεση του Μ.Κ στο Λιμενικό

Με την κατάθεση του κ. Χρήστου Μαλάμη, κελευστή του Λιμενικού, συνεχίστηκε η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Ο κ. Μαλάμης, μέλος του κλιμακίου επιχειρήσεων του Λιμενικού που πήρε μέρος στην έρευνα για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας, κατέθεσε τα όσα του εξομολογήθηκε ο κατηγορούμενος Μ.Κ. από τη Ρόδο όσο βρισκόταν στα κρατητήρια. Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση τόσο της Πολιτικής Αγωγής όσο και της Υπεράσπισης.

«Ο Μ.Κ. ήρθε στο Λιμεναρχείο οικειοθελώς. Εγώ έλειπα, αλλά με πήραν τηλέφωνο και επέστρεψα και ήμουν συνέχεια μαζί του. Στην αρχή δε μου έλεγε τίποτα. Μία μέρα μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, μου είπε από μόνος του πώς είχε γίνει η δολοφονία» δήλωσε.

«Μου είπε ότι οι δύο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη συναντήθηκαν με σκοπό να πάνε στο εξοχικό. Μου είπε ότι είχαν σεξουαλική επαφή και οι δύο μαζί της και “όταν τελείωσε ο δεύτερος”, η Ελένη είπε ότι ο Μ.Κ. ήταν “καλύτερος από τον Α.Λ”, ο Α.Λ. εξαγριώθηκε και «της έριξε κροσέ”. Μου είπε ότι όταν η Ελένη συνήλθε, τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία και ο Α.Λ. εξαγριώθηκε και πάλι και τη χτύπησε με το σίδερο. “Η Ελένη ήταν ζωντανή και μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά εμείς έπρεπε να το τελειώσουμε. Μετά πήγαμε και την πετάξαμε μαζί” μου είπε χαρακτηριστικά» είπε ο κ. Μαλάμης.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Μ.Κ παραδέχτηκε σε εκείνον τι έκαναν, λέγοντάς του «έχουμε κάνει μεγάλη βλακεία και ο θεός πρέπει να μας τιμωρήσει».

«Μου φάνηκε ειλικρινής», είπε απαντώντας στην ερώτηση της εισαγγελέως για το πώς αντιλήφθηκε την εξομολόγηση του Μ.Κ.

«Ήταν προκλητικός, μας έβριζε, χτυπούσε τις πόρτες που περνούσε, μας έλεγε “τι κοιτάς ρε; να μην είχα χειροπέδες και θα σας έδειχνα εγώ”. Ο Α.Λ. Ήταν ήρεμος» σημείωσε ο κελευστής.

Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση και των δύο πλευρών, και της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, σημείωσε ότι η κατάθεσή του προσβάλλει τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη και ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος υπεράσπισης του Μ.Κ., χαρακτήρισε την κατάθεσή του στους ανακριτές «μη αυθόρμητη» αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο εντολέας μου αρνήθηκε να απολογηθεί στους λιμενικούς και έπειτα αρνήθηκε τις κατηγορίες στον ανακριτή».

«Εγώ δεν ήμουν επιθετικός απέναντί του, τον πρόσεχα και ήμουν όλη την ώρα μαζί του» απάντησε ο κ. Μαλάμης, απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου του έτερου κατηγορούμενου Α.Λ., προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί του εκμυστηρεύτηκε τα πάντα, ενώ πριν έβριζε τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

Με καθυστέρηση δύο ωρών ξεκίνηση η δίκη – Δεν υπήρχε ανιχνευτής

Με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών ξεκίνησε η τρίτη ημέρα της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Ο λόγος της καθυστέρησης στην έναρξη της διαδικασίας ήταν… ότι δεν υπήρχε ανιχνευτής μετάλλου για τον έλεγχο των εισερχομένων στη δικαστική αίθουσα.

Μάλιστα κατά την είσοδο της Έδρας, η Πρόεδρος ανέφερε ότι μαζί με την Εισαγγελέα θα αναζητήσουν και θα αποδώσουν ευθύνες για το περιστατικό και την καθυστέρηση. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της εισαγγελέως ότι «έχουν χαθεί δύο πολύτιμες ώρες και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Ζήτησε από τον πατέρα της Ελένης να ανακαλέσει η εισαγγελέας

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, κ. Ιωάννη, και του ζήτησε να ανακαλέσει για τη φράση «μα τι να κάνω να πάρω το όπλο;», έπειτα από δική της ερώτηση για το αν συγχωρεί τους κατηγορούμενους, κατά την εξέτασή του την πρώτη ημέρα της δίκης.

«Δεν είναι μόνο στα δικά σας χέρια η υπόθεση του θέματος, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, το δικαστήριο θα αποφανθεί γιατί αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Το πώς θα το διαχειριστείτε είναι δική σας υπόθεση. Δεν με απασχολεί καθόλου αν θα συγχωρήσετε ή όχι τους κατηγορούμενους, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τι θα γίνει αν κριθούν ένοχοι και βγαίνουν στην κοινωνία. Επειδή δημοσίως θέσατε το ερώτημα “μα τι να κάνω να πάρω το όπλο;”, είμαι υποχρεωμένη να ζητήσω να ανακαλέσετε» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον κ. Τοπαλούδη.

Η πρόεδρος σημείωσε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στο παρόν στάδιο της διαδικασίας.

Πατέρας Τοπαλούδη: Είναι στάση ζωής μου η μη χρήση βίας

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε αναφορικά με το αίτημα της εισαγγελέως να ανακαλέσει για τη φράση του: «Στην πρώτη μου κατάθεση με ρώτησε η εισαγγελέας γιατί είμαι τόσο επιεικής με τους κατηγορούμενους. Πάνω στην αφέλειά μου, αν θέλετε, απάντησα ε τι να κάνω, να πάρω όπλο;. Η ουσία της δήλωσής μου είναι το ακριβώς αντίθετο και βέβαια δεν θα πάρω όπλο. Είναι στάση ζωής μου η μη χρήση της βίας, συγκινήθηκα ότι η εισαγγελέας είπε ότι είναι η φωνή της Ελένης στην αίθουσα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet