Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο «Olympic Champion» – Ζημιές σε φορτηγά
Κοινωνία

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο «Olympic Champion» – Ζημιές σε φορτηγά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στο επιβατηγό-οχηματαγωό πλοίο «Olympic Champion», ενώ προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες εκδήλωσής της θα διενεργήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ν. Λαγκαδιανός, πιθανολογείται ότι η φωτιά ξεκίνησε από νταλίκα στο γκαράζ στου πλοίου, ωστόσο αυτό μένει να εξακριβωθεί από την έρευνα. Ο ίδιος ανέφερε ότι, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κάποιες νταλίκες που μετέφερε το πλοίο έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως και τα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον χώρο των οχημάτων του πλοίου, στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 79 μέλη πληρώματος. Το πλοίο είχε μόλις αποπλεύσει από το λιμάνι Ηγουμενίτσας με προορισμό αυτό της Βενετίας. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, όπου προσέδεσε.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν, με μέριμνα της λιμενικής αρχής, στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου «Champion Olympic», στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται για έναν 80χρονο Έλληνα και έναν Γερμανό, ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην περιοχή, ο αλλοδαπός ήταν κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή λόγω του συμβάντος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet