«Φρένο» για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για εστίαση, σχολεία
reader.gr
Κοινωνία

«Φρένο» για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για εστίαση, σχολεία

Απομακρύνεται το σενάριο για μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα. Αιτία για το «φρένο» στα σχέδια για διαπεριφερειακές μετακινήσεις, είναι το επιδημιολογικό φορτίο και η πίεση στο ΕΣΥ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Κορινθία, ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της εστίασης πιθανότατα στις 10 Μαΐου και του τουρισμού ενδεχομένως στις 14 Μαΐου. 

Κρίσιμη θεωρείται και η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών στα σχολεία μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Λειτουργία των εκκλησιών με self test

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει απευθείας επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου, σε συνεργασία με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, να καταστεί δυνατή η ασφαλή λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθούν τα self tests και οι εξωτερικοί χώροι των εκκλησιών. Τα self tests θα γίνονται με ευθύνη των Μητροπόλεων σε ιερείς και ψάλτες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet