Φωτιά στον Σχίνο: «Περάσαμε μία εφιαλτική νύχτα» λέει ο δήμαρχος Μεγαρέων
reader.gr
Κοινωνία

Φωτιά στον Σχίνο: «Περάσαμε μία εφιαλτική νύχτα» λέει ο δήμαρχος Μεγαρέων

«Περάσαμε μία εφιαλτική νύχτα» είπε ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στο Mega για τη φωτιά που μαίνεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Κορινθία, και που χθες, Πέμπτη 20/5, έφτασε «μια ανάσα» από τα Μέγαρα. 

«Η κατάσταση είναι τραγική. Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα. Οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωναν τις εστίες. Τα Μέγαρα δεν πιστεύω ότι κινδύνευσαν, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Η φωτιά έφτασε στα 7-8χλμ. από τα Μέγαρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Εκκενώσαμε σχεδόν όλες τις περιοχές, όλους τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός πόλης», εξήγησε ο κ. Σταμούλης.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για δεύτερο 24ωρο

Εξακολουθεί να μαίνεται το πύρινο μέτωπο για δεύτερο 24ωροστα Γεράνεια Όρη, με τη φωτιά να έχει κάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή επιχειρούν 278 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κινητοποιήθηκαν 8 Α/Φ, 4 PZL, 2 E/Π καθώς & 1 Ε/Π του Π.Σ. ως συντονιστικό. Ήδη από το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν από αέρος 8 καναντέρ και 4 πεβετέλ, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ώρες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ που κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν και τα 7 μποφόρ. Αυτή τη στιγμή η μάχη με τις φλόγες δίνεται στις Αιγειρούσαι, στο χάνι Δερβένι και στην περιοχή Πεσκενέα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet