Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Περιπέτεια για 875 επιβάτες
Κοινωνία

Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Περιπέτεια για 875 επιβάτες

Περιπέτεια εν πλω έζησαν τη νύχτα οι 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε αναχωρήσει με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε –από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία– στο γκαράζ του, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά περίπου στις 4.00 π.μ. και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου, ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 7.00.

«Ευτύχως δεν είχαμε τραυματίες, μονο κάποια μικρά περιστατικά» ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο ίδιος, γίνονται όλες οι ενέργειες για την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς ο πλοίαρχος του επιβατηγού και οχηματαγωγού ενημέρωσε αμέσως τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά πιθανόν ξεκίνησε από φορτηγό, αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αφού τέθηκαν σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.

Λόγω της φωτιάς σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, ενώ κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος στη διάρκεια του συμβάντος έσπευσαν εννέα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά, ένα φορτηγό και τρία επιβατηγά πλοία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε επίσης, με δύο πυροσβεστικά πλοιάρια και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ. Όλοι οι επιβάτες του πλοίου παρέμειναν με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα του σκάφους.

H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός. Στελέχη της Πυροσβεστικής θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 Ι.Χ. οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας τα οποία αναμένεται να μεριμνήσουν για τους επιβάτες και τα οχήματά τους.

Βίντεο: Χανιώτικα Νέα

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet