Χαλκιδική: Αναστολή κινητοποιήσεων, διατήρηση της έντασης για τα μεταλλεία
Κοινωνία

Χαλκιδική: Αναστολή κινητοποιήσεων, διατήρηση της έντασης για τα μεταλλεία

Αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει στους κόμβους στο Στρατώνι και στο Γομάτι οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, αποφασίζοντας να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, οπότε και θα μεταβούν μαζικά για διαμαρτυρία στην Αθήνα.

Έτσι, ματαιώνεται η προγραμματισμένη για αύριο Μεγάλη Τετάρτη κινητοποίησή τους, στα ίδια σημεία των δρόμων.

«Κρίναμε ότι αυτές τις μέρες των γιορτών δεν θα πρέπει να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες. Στις 16 Απριλίου θα είμαστε στην Αθήνα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης: Η Eldorado Gold δεν μπορεί να δρα σαν κράτος εν κράτει

Νωρίτερα, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έβαλε στο στόχαστρό του την Eldorado Gold με αφορμή τις κινητοποιήσεις μεταλλωρύχων της.

«Με αφορμή την κατάληψη δρόμων και τον αποκλεισμό των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών προς μια σειρά πόλεις της Χαλκιδικής από ΄αγανακτισμένους΄ υπαλλήλους της Eldorado Gold, καταγγέλλουμε ότι δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, ΄αξιοποιώντας΄ τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει και να προχωρά σε αυθαίρετες και επικίνδυνες ενέργειες που προκαλούν την οικονομική και λειτουργική ασφυξία μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στις μέρες του Πάσχα» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, διαμηνύοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και δεν μπορούν να παίζουν με τη δημοκρατική νομιμότητα».

Τόνιζε ακόμη ότι «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση ούτε να αυθαιρετεί» και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξετάσει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της.

«Για τον σκοπό αυτό διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και οι απαραίτητες αποφάσεις» κατέληγε η ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet