Χανιά: Έληξε αναίμακτα η στάση κρατουμένων
Κοινωνία

Χανιά: Έληξε αναίμακτα η στάση κρατουμένων

Mε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Χανίων, έληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα η στάση των κρατουμένων στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων.

Η στάση οργανώθηκε το βράδυ του Μ. Σαββάτου, με τους 60 κρατούμενους να αρνούνται να περάσουν στα κελιά τους, προκαλώντας και φθορές στους χώρους της ακτίνας πτέρυγας.

Το απόγευμα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας μετέβη στο Κατάστημα Κράτησης σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να πεισθούν οι κρατούμενοι να επικρατήσει ηρεμία. Αιτήματα των κρατουμένων για τα οποία ζητούσαν να δοθεί άμεσα λύση, αλλά και η επιμονή τους να μην εισέλθουν στα κελιά τους, οδήγησαν στην απόφαση, μετά από σύσκεψη των αρμοδίων, για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Μέλημα τόσο του εισαγγελέα όσο και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης, Κ. Λαγουδάκη, σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης, ήταν όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, ταξίαρχος Γεώργιος Λιμπινάκης, να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την επέμβαση.

«Μόλις εισήλθαν οι δυνάμεις μέσα στην ακτίνα πτέρυγας, οι κρατούμενοι μπήκαν στα κελιά τους και επανήλθε η τάξη μέσα σε 20 λεπτά», ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης, τονίζοντας ότι τα αιτήματα που έχουν οι κρατούμενοι, που αφορούν στο φαγητό, στις συνθήκες διαβίωσης και άλλα θέματα που τους απασχολούν, θα δοθούν τη Δευτέρα γραπτώς στον εισαγγελέα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet