Χανιά: Σκότωσε τον γιο του νομίζοντας ότι είναι ληστής
Κοινωνία

Χανιά: Σκότωσε τον γιο του νομίζοντας ότι είναι ληστής

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον μικρό οικισμό Άγιοι Θεόδωροι της Παλαιόχωρας Χανίων, όταν 85χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 55χρονο γιο του.

Ο 55χρονος θέλησε να επισκεφθεί τον πατέρα του που μένει μόνος σε σπίτι της περιοχής, ωστόσο ο ηλικιωμένος θεωρώντας ότι πρόκειται για κλέφτη πυροβόλησε εναντίον του και τον σκότωσε.

Όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για το παιδί του κλείστηκε μέσα στο σπίτι αρνούμενος να παραδοθεί σε αστυνομικούς από το Τμήμα Παλαιόχωρας που έφτασαν στο σημείο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, ο 85χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο τον 55χρονο ο οποίος είχε μπει στο σπίτι του παραβιάζοντας ένα παράθυρο.

Αργά τη νύχτα οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από άλλες υπηρεσίες, ενώ ειδικός διαπραγματευτής προσπαθούσε να πείσει τον ηλικιωμένο να παραδοθεί.

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε αρκετές φορές, τόσο προς την πλευρά των αστυνομικών, όσο και προς άλλες κατευθύνσεις περιμετρικά του σπιτιού.

Τελικά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί της ομάδας Ειδικών Αποστολών πραγματοποίησαν επέμβαση στο σπίτι του 85χρονου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και τραυμάτισε ελαφρά έναν εξ αυτών, ωστόσο αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, που βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Ο 85χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet