Χειροπέδες σε διαρρήκτες των νοτίων προαστίων
Κοινωνία

Χειροπέδες σε διαρρήκτες των νοτίων προαστίων

Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα νότια προάστια της Αττικής (Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί) εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε αστυνομική επιχείρηση, το μεσημέρι της Κυριακής, σε Κορωπί και Ζωγράφου, συνελήφθησαν ως μέλη της δύο αλλοδαποί, 34χρονος και 35χρονη, ενώ ταυτοποιήθηκαν κι αναζητούνται άλλοι τρεις αλλοδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που συστηματικά έκλεβε από κατοικίες κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, χρηματικά ποσά, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν κι ένα ως «υποστηρικτικό», σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου.

Εισέβαλαν στα σπίτια από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Με το πέρας της εγκληματικής δράσης τους, άμεσα τα μέλη της σπείρας διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, 700 ευρώ, καθώς και τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομία ερευνά συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet