Χειροπέδες στον «θείο Τζο» της Greek Mafia – Σε ποιες υποθέσεις είχε εμπλακεί
Κοινωνία

Χειροπέδες στον «θείο Τζο» της Greek Mafia – Σε ποιες υποθέσεις είχε εμπλακεί

Ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της αθηναϊκής νύχτας και της επονομαζόμενης Greek Mafia συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 14/2 στην περιοχή της Γλυφάδας.

Πρόκειται για 51χρονο βαρυποινίτη, γνωστό με το ψευδώνυμο «θείος Τζο», ο οποίος αποφυλακίστηκε μέσα στο 2019, και συγκεκριμένα πριν από λίγους μήνες, ύστερα από πολυετή κάθειρξη.

Ο 51χρονος κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του σε δρόμο της Γλυφάδας, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον σταμάτησαν σε τυχαίο έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο, το οποίο το κατείχε παράνομα, ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς κι ένας φάρος που παραπέμπει σε περιπολικό.

Μαζί του συνελήφθη κι ένας ακόμη φίλος του, ο οποίος ακολουθούσε με δεύτερο όχημα ακριβώς από πίσω. Και στο δικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο εντοπίστηκε πιστόλι και ασύρματος συντονισμένος στην συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 51χρονος «θείος Τζο» συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Εκεί σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ είχε κατηγορηθεί για το περιβόητο «συνδικάτο του εγκλήματος» που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2002 αλλά και για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις.

Το «βιογραφικό» του «θείου Τζο»

Ο 51χρονος βαρυποινίτης εθεωρείτο «ταμίας» στο Συνδικάτο του Εγκλήματος -την επονομαζόμενη Greek Mafia- που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2002. Μάλιστα είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τον Βασίλη Στεφανάκο, τον δολοφονημένο πλέον «άρχοντα της αθηναϊκής νύχτας», την περίοδο του κοινού εγκλεισμού τους στις φυλακές Λάρισας.

Μάλιστα, το όνομ;a του είχε εμπλακεί και στην πρώτη απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς. Ο «θείος Τζο» είχε συλληφθεί και τον Αύγουστο του 2007, έπειτα από καταδίωξη στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην πρόσφατη περίοδο εγκλεισμού του ένας Αλβανός κρατούμενος είχε επιχειρήσει να τον σφάξει μέσα στις φυλακές, πιθανότατα εκτελώντας αποτυχημένο «συμβόλαιο θανάτου».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet