«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Ποιοι απεργούν την Τρίτη 18/2
Κοινωνία

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Ποιοι απεργούν την Τρίτη 18/2

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα θα σηκώσουν χειρόφρενο για 24 ώρες.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στον χώρο των μεταφορών, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, με βασικό αίτημα την κατάργηση του νέου ασφαλιστικού.

Χειρόφρενο τραβούν την Τρίτη και για 24 ώρες οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα. Για το λόγο αυτό, ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει, προκειμένου να διευκολυνθούν με τις μεταφορές τους οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νόμιμα θα μπορούν να κυκλοφορούν και στις λεωφορειολωρίδες.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΠ (παραμένουν δεμένα τα πλοία στον Πειραιά, στη Ραφήνα και στο Λαύριο), το Σωματείο Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ στις 10:30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ από τις 12:00 έως τις 15:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ δηλώνει την αγωνιστική της συμπαράσταση στους εργαζόμενους που διεκδικούν την προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet