«Χειρόφρενο» τραβούν για 12 ώρες τα ταξί την Πέμπτη
Κοινωνία

«Χειρόφρενο» τραβούν για 12 ώρες τα ταξί την Πέμπτη

Στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα αύριο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 ως τις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 09:00 το πρωί, όπου εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, Θύμιου Λυμπερόπουλου.

«Αυτό που ζητάμε είναι η πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας απ’ όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή, είτε για δίκτυο, είτε για διαμεσολαβητική εταιρεία», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης και της συγκέντρωσης στην Ευελπίδων είναι:

  • Πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή είτε για δίκτυο ή για διαμεσολαβητική εταιρεία.
  • Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.), που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.
  • Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας της Ομοσπονδίας των ταξί ΠΟΕΙΑΤΑ, ειπώθηκε ότι αυστηροποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τις εταιρείες διαμεσολάβησης, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, μετά τον παροπλισμό της εταιρείας Uber, το μεταφορικό έργο των ταξί αυξήθηκε κατά 35%-40%.

«Η συνήθεια κάποιων διαμεσολαβητικών εταιρειών να νοθεύουν τον ανταγωνισμό», ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος, «πότε με παράνομες προσφορές, πότε με παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας, πότε με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών με κατάληξη τη φοροαποφυγή, σκοντάφτει πλέον στον ν. 4530/2018 και στο ν. 4446/16. Είναι πλέον ζήτημα των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν τον νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιή πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών», κατέληξε.

Δρανδάκης: Ο συγγραφέας της ανακοίνωσης της απεργίας ανησυχεί για την έκβαση της δίκης

«Τα όρια κατάχρησης εξουσίας αγγίζει η πανελλαδική στάση εργασίας που ανακοίνωσε το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί για την επόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένη η δίκη στην οποία θα εκδικαστεί η αγωγή της BEAT εναντίον του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου» τονίζει, από την πλευρά του, ο ιδρυτής και CEO της Beat, Νίκος Δρανδάκης.

Με ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Δρανδάκης  αναφέρει ότι η «κλειστή ομάδα που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση», αφού όπως εξηγεί «η αγωγή που έχουμε κάνει απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και όχι σε αυτόν με τη θεσμική του ιδιότητα, οπότε και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά».

Ο «συγγραφέας της ανακοίνωσης της απεργίας ανησυχεί για την έκβαση της δίκης και προσπαθεί να την επηρεάσει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ολόκληρο τον κλάδο» υπογραμμίζει ο κ. Δρανδάκης συμπληρώνοντας πως «τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν ούτε τον ίδιο ούτε και τους μάρτυρες της υπόθεσης από το να παραστούν στη δίκη». «Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Δρανδάκη:

«Το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας για την επόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η δίκη στην οποία εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου για τις συκοφαντικές προσβολές του απέναντι στην εταιρεία και το πρόσωπό μου. Υπενθυμίζω ότι μας έχει κατηγορήσει ως φοροφυγάδες, ότι κλέβουμε τα λεφτά των οδηγών ταξί και των πελατών μας και τα διοχετεύουμε σε φορολογικούς παραδείσους.

»Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση. Θα κάνουν συγκέντρωση στον χώρο των Δικαστηρίων, ενώ έχουν καλέσει και τον Υπουργό Μεταφορών να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ. Η αγωγή που έχουμε κάνει απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και όχι με τη θεσμική του ιδιότητα, και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά.

»Όμως, η “κλειστή ομάδα” που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση! Αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας – μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον. Για να μην μιλήσουμε για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί καθημερινά για τις ανάγκες τους.

»Η ανακοίνωση μαρτυρά φόβο. Προφανώς, ο συγγραφέας της ανησυχεί για την έκβαση της δίκης και προσπαθεί να την επηρεάσει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ολόκληρο τον κλάδο.

»Είναι απορίας άξιο τι ακριβώς περιμένει ο γράφων να πετύχει με αυτή την κίνηση; Δεν πιστεύει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Και δεν σέβεται την ανεξαρτησία των Δικαστών;

»Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας; Σε ποια ακριβώς εποχή έχουν μείνει τα μυαλά τού γράφοντα για να πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη;

»Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, όλοι, με τις αποδείξεις της συκοφαντίας. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet