Χ. Γώγος: Μια συρροή κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα
newsit.gr
Κοινωνία

Χ. Γώγος: Μια συρροή κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα

Τα σχολεία είναι έτοιμα και προετοιμασμένα για την επανέναρξη της σχολική χρονιάς υποστήριξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ωστόσο ότι μια συρροή κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι υπάρχει μια «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο, ενώ παράλληλα έχει οριστεί και ένας υπεύθυνος-Covid σε κάθε σχολική μονάδα.

Αποστολή του υπεύθυνου αυτού αποτελεί η επιτήρηση και η διαχείριση ενός περιστατικού στη μονάδα, επαναλαμβάνοντας ότι σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος το τμήμα δεν κλείνει, αλλά θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Σε περίπτωση, ωστόσο, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενημερώνεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης, η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος και έπειτα αποφασίζεται αν θα κλείσει ή όχι το τμήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων, δηλαδή στην περίπτωση που βρεθούν 3 κρούσματα. Μια τέτοια περίπτωση όμως συρροής κρουσμάτων σε ένα τμήμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet