Ψύχος, πυκνό χιόνι και θυελλώδεις άνεμοι Παρασκευή και Σάββατο
Κοινωνία

Ψύχος, πυκνό χιόνι και θυελλώδεις άνεμοι Παρασκευή και Σάββατο

Και το επόμενο διήμερο θα επηρεάσει τη χώρα η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Αυτό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά, αύριο, Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής -, την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κεντρική, καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.

Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο την Παρασκευή θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, έντασης 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 Μποφόρ, ωστόσο αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Την Πέμπτη πολλά είναι τα σημεία στο εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο της χώρας που έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet