Καμένη γη η βόρεια Εύβοια, τεράστια η οικολογική καταστροφή
Κοινωνία

Καμένη γη η βόρεια Εύβοια, τεράστια η οικολογική καταστροφή

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.

Το απόγευμα της Δευτέρας τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λίμνη. Η προσοχή της Πυροσβεστικής στρέφεται προς το Όρος Καντήλι και συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

«Πάμε καλύτερα από την Κυριακή, αλλά έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά» είχε δηλώσει νωρίτερα στο in.gr ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, που συντονίζει επί τόπου, από κοινού με τον υπαρχηγό Υποστήριξης αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, τη σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας είχαν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Από το μεσημέρι μάλιστα είχαν ενισχυθεί με έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

Η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Δεκάδες άτομα είχαν εγκλωβιστεί το Σάββατο στις παραλίες Αγίου Γεωργίου και Γαλατάκη Λίμνης Ευβοίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Συνολικά 44 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τις Λιμενικές Αρχές και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λίμνης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet