Διάσωση δεκάδων προσφύγων σε Κω, Κύθηρα
Κοινωνία

Διάσωση δεκάδων προσφύγων σε Κω, Κύθηρα

Δεκάδες πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν το Σάββατο από το Λιμενικό σε Κω και Κύθηρα.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Ν. Κυθήρων, πλησίον των νήσων Δραγονάρες.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν από ξηράς στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη προσαραγμένου μεταλλικού σκάφους τύπου λάντζας, μήκους περίπου 15 μέτρων, σε βραχώδη ακτή νότια του λιμένα Διακοφτιού.

Οι 68 πρόσφυγες που επέβαιναν σε αυτό είχαν αποβιβαστεί στην ακτή. Μεταξύ τους βρίσκονταν 48 άνδρες, 12 γυναίκες και οκτώ ανήλικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Διακοφτιού Κυθήρων από όπου πρόκειται να μεταφερθούν στη Νεάπολη Βοιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, ενώ το εν λόγω σκάφος παραμένει προσαραγμένο.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 12 προσφύγων, καθώς και στη σύλληψη του διακινητή τους στην περιοχή «Σκανδάρι» της Κω, προέβησαν το πρωί του Σαββάτου λιμενικοί της Κω με τη συνδρομή πλωτού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2016».

Οι πρόσφυγες επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα που είχε ξεκινήσει από τις απέναντι τουρκικές ακτές και διασώθηκαν από τους λιμενικούς και μεταφέρθηκαν στη Κω, ενώ ο φερόμενος ως διακινητής συνελήφθη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet