Αίγινα: Τέσσερις νεκροί, 15 τραυματίες από σύγκρουση σκαφών
Κοινωνία

Αίγινα: Τέσσερις νεκροί, 15 τραυματίες από σύγκρουση σκαφών

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους κι ένα παιδί δύο ετών, και 15 είναι οι τραυματίες από τη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου, όταν ένα ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα. Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε βάθος 20 μέτρων και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του. Σε εξέλιξη έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

Νεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα νήπιο 2 ετών και άλλοι δύο άνδρες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.

Από τη θάλασσα περισυνελέγησαν 21 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 έφεραν τραύματα. Κάποιοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Δύο εκ των τραυματιών είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μία γυναίκα που κινδυνεύει με ακρωτηριασμό και έναν άνδρα που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι
Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι

Το τουριστικό σκάφος μετέφερε περίπου 20 άτομα και είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή.

Στο μέσο της διαδρομής, το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Επιτόπου έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, το ταχύπλοο, 8 μέτρων και με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα και την έκοψε στη μέση. Ο χειριστής του ταχύπλοου, καθώς και άλλα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό κρατούνται στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

O χειριστής δήλωσε ότι δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet