Νέο μέτωπο κυβέρνησης – Ν.Δ., αυτή τη φορά για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου
Κοινωνία

Νέο μέτωπο κυβέρνησης – Ν.Δ., αυτή τη φορά για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου

«Η Ελλάδα είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης της Ευρώπης προς τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στην απειλή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου αν ενταχθούν σε αυτό προσφυγόπουλα.

Ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι «η αντίδραση κάποιων Συλλόγων Γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν συνάδουν με τη στάση της χώρας μας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο, ζητά να απομονωθούν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου μειοψηφικές και ακραίες φωνές και καλεί τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις καταδικάσουν.

«Η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια επιβεβλημένη κίνηση, που με μεθοδικότητα και σοβαρό σχεδιασμό προωθεί το υπουργείο Παιδείας» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «μειοψηφικές και ακραίες φωνές, όπως αυτές του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότση, πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

«Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, καταδικάζοντας τις δηλώσεις του και τις σαφείς προτροπές του προς τους πολίτες να ασκήσουν βία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Ν.Δ. στον απόηχο των αντιδράσεων στον Δήμο Ωραιοκάστρου για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί το θέμα».

«Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών. Οφείλουν, όμως, να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό» αναφέρει ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία μας. Είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί.

»Η κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες – μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet